Eerste afspraak

Het intake gesprek

Een uitgebreid intake gesprek is een zeer belangrijk onderdeel van het podotherapeutisch onderzoek. Met dit vraaggesprek wordt geprobeerd de aanleiding van de klacht te achterhalen en wordt deze verder uitgediept. Na de algemene anamnese, specifieke anamnese (de klacht grondig uitdiepen) en aanvullende anamnese (medicijngebruik, ziektes, enzovoort) volgt verder lichamelijke onderzoek.

Dit kunnen zeer basale dingen zijn zoals de werkplek, hobby, nieuw schoeisel, veranderingen in het algemeen dagelijks leven, enzovoort. In sommige gevallen kan met een kleine aanpassing de klacht worden verholpen, zoals nieuwe schoenen of een aanpassing op de werkplek.

De klacht wordt uitgediept met betrekking tot locatie, ontstaan, verloop en de aard van de pijn. Hierbij wordt ook de behandeling door andere disciplines in ogenschouw genomen.
Zo nodig wordt aanvullend onderzoek gedaan. Hierbij maken we gebruik van moderne apparatuur, zoals een RS Footscan drukmeetplaat die de drukverdeling in uw voet meet. Daarna bespreken we met u de behandelmogelijkheden en stellen we in overleg een behandelplan op.
Bij sporters worden de wedstrijden, trainingen en trainingsopbouw besproken. De verandering van ondergrond, intensivering van trainingen, het spelen van (te) veel wedstrijden, te vroeg beginnen na een blessure, andere blessures, conditie, kracht, leeftijd en externe factoren kunnen van belang zijn.

Bij de eerste afspraak vragen wij u mee te nemen:

– Een verwijzing, als u die van uw arts gekregen heeft (u kunt ook zonder verwijzing van huisarts of medisch specialist een afspraak met ons maken)
– Een geldig identiteitsbewijs (wij zijn verplicht uw burgerservicenummer en nummer identiteitsbewijs in te voeren in onze administratie)
– Schoenen waarop u vaak loopt (eventueel werkschoenen, sportschoenen etc.)