Ortheses

Ortheses

Een orthese wordt gemaakt om een afwijkende stand van de tenen te corrigeren. Bijvoorbeeld bij ‘hamertenen’. Ook kan een orthese tenen bescherming bieden in de schoen. Zo wordt bijvoorbeeld een drukplek ontlast en voorkomen dat eelt en likdoorns ontstaan. Een orthese bestaat uit zacht siliconenmateriaal en wordt rechtstreeks op uw voet gevormd. Met een perfecte pasvorm als resultaat.

 

Gebruik van de orthese:

  • Wanneer u een orthese gekregen heeft moet u hier vaak eerst aan wennen. Dit is namelijk nieuw voor het lichaam. Het is daarom heel belangrijk om het dragen van de orthese rustig aan op te bouwen. Ons advies is om de 1e dag met 1 á 2 uur te beginnen, de 2e dag met 2 á 3 uur, de 3e dag met 3 á 4 uur, enzovoorts. Na 2 weken moet u de orthese hele dagen kunnen dragen.
  • De orthese mag geen pijn doen of irriteren. Wanneer de orthese na 2 weken nog steeds niet lekker zit of  dat u er juist pijnklachten van krijgt, neem dan contact op met de praktijk voor verder advies.
  • Het is het beste om de orthese met 2 handen aan te doen, dit om het scheuren van de orthese te voorkomen. Niet aan de orthese trekken!
    U kunt de orthese alleen dragen met sokken en schoenen aan.

Onderhoud van de orthese:

  • U kunt de orthese gewoon afwassen met water en zeep.
  • ’s Avonds de orthese in een bakje met talkpoeder leggen. Spoel de talkpoeder er wel weer af voordat u de orthese weer gaat dragen.
  • Kleine scheurtjes in de orthese kunnen vaak gerepareerd worden.